Menu

Wat is plezier jou waard?

Dat is toch veel te duur joh, dat kan ik beter zelf doen’. Het is een van de meest gehoorde opmerkingen over het inzetten van een virtuele assistent. De vraag is echter of het inzetten van een virtuele assistent écht duur is en zeg nou zelf, wil je werkelijk zelf druk zijn met alle organisatorische en ondersteunende taken? Wat een VA je oplevert is eenvoudig terug te rekenen naar Euro’s, tijdswinst en bovenal naar meer energie en focus waardoor je weer plezier krijgt in datgene wat je doet. En wat is plezier in je dagelijks leven jou waard?

DIT IS HET FRANK WAARD
Frank, een van onze klanten, is een organisatieadviseur en betrokken bij een fusie van twee ondernemingen. Hij heeft een budget van € 1.500,- gekregen voor het begeleiden en organiseren van een strategie meeting.

De inhoudelijke voorbereiding voor deze meeting kost Frank circa 2 uur. Daarnaast is hij op de dag zelf 4 uur bezig met het begeleiden van de meeting. In totaal is Frank dus 6 uur effectief bezig met de opdracht.
Naast inhoudelijk voorbereiding, omvat deze opdracht ook veel organisatorische werkzaamheden zoals een planning maken, managers uitnodigen, een externe locatie zoeken, finetunen van de presentatie en het organiseren van een teambuilding activiteit om de dag mee af te sluiten. Dit zijn bijkomende werkzaamheden waar Frank zich liever niet mee bezig houdt. Dus Frank zet zijn virtual assistant van SAM Assistants (VA) in om deze werkzaamheden op te pakken. Zijn VA is 4 uur met de organisatorische voorbereiding bezig voor € 55 per uur. Het inzetten van SAM kost Frank dus in totaal € 220,-.

Als Frank zelf de organisatorische werkzaamheden oppakt, is de opbrengst zonder de inzet van SAM € 1500,- / 10 uur = € 150,- per uur. Waarschijnlijk hadden deze werkzaamheden Frank wel 5 of 6 uur gekost en was hij in totaal 11 à 12 uur kwijt geweest aan de opdracht. De werkelijke opbrengst per uur ligt dan zelfs nog iets lager.

Wanneer hij SAM wel inzet, levert de opdracht hem veel meer op per uur. Hij verdient nog steeds € 1500,-, waar € 220,- op in mindering moet worden gebracht als vergoeding voor SAM. De opdracht levert Frank dan € 1.280,- op voor 6 uur werk (i.p.v. 10 uur), wat neerkomt op een uurtarief van € 213,-

OPBRENGST 
Het uurtarief van Frank is bijna 1,5 keer hoger mét de inzet van de SAM; van € 150,- naar € 213,-. En niet alleen zijn uurtarief is gestegen, hij heeft ook nog eens 6 uur tijd vrij om zich op andere dingen te focussen. Tijd die hij besteedt aan datgene waar hij energie van krijgt; golfen met zijn dochter.

Zonder SAM AssistantMet SAM Assistant
Inhoudelijke voorbereiding2 uur2 uur
Organisatie vd meeting6 uur0 uur
Begeleiden meeting4 uur4 uur
Totaal aantal uur Frank12 uur6 uur
Kosten0€ 220,- (voor VA)
Opbrengst€ 1.500,-€ 1.500,-
Uurtarief Frank € 125€ 213,-

Daarnaast houdt Frank dus 6 uur over om te besteden aan zaken die voor hem belangrijk zijn.

MEER PLEZIER DANKZIJ SAM
Een Virtueel Assistent inhuren van SAM levert je dus niet alleen meer euro’s per uur op, maar ook extra vrije uren. En wat zijn jou die vrije uren waard? Hoe besteed je deze uren? Je kunt ze inzetten om iets te doen wat je veel leuker vindt, waar je écht plezier in hebt en dat geeft jou ook nog eens meer energie!

WORK SMART – PLAY HARDER
Wil jij ook weer het plezier terug? Neem gerust contact met ons op per telefoon 0318- 255 456 of e-mail naar info@sam-assistants.nl.
1 juni 2017 | Copyright SAM Assistants