Menu

Wat is een virtueel assistent?

Jij bent toch zo’n virtueel assistent? Uhm…. ‘Ja zoiets ja’ mompelen we dan terug. Om heel eerlijk te zijn, de term voelt niet helemaal sluitend, want ‘assistent’ voelt nog een beetje als iemand die in opdracht dingen uitvoert. Afwachtend, tot er weer iets op het bureau ligt. En dat is nu juist níet wat wij doen, want wij zorgen ervoor dat we de touwtjes in handen houden en pakken proactief zaken op.

Een virtueel assistent is iemand die op afstand werkt en ondernemers ondersteunt. Het zegt helemaal niets over wat diegene dan inhoudelijk precies voor je doet. Er zijn veel mogelijkheden om op afstand samen te werken, zodat je niet altijd fysiek bij elkaar hoeft te zijn om iets te regelen of organiseren. Dit is bovendien duurzaam en scheelt een hoop tijd.

Wat ons betreft is op afstand werken een manier waarop je werkt, en hoeft het niet direct in de functienaam te staan. Banken kun je tegenwoordig ook om advies vragen via een Skypegesprek. Die noemen hun adviseurs nu toch ook niet in ene een Virtueel Adviseur? Als je een marketing professional zoekt om mee samen te werken, staar je dan dus niet blind op de functienaam van Virtueel Assistent. Er zitten namelijk vaak échte professionals achter de ‘Virtueel Assistent’ die op hoog niveau met je meewerken én denken.

Wat doet een virtueel assistent?

Een virtueel assistent is vaak actief op het gebied van administratie, communicatie en marketing. En soms zie je ook HR-professionals die op afstand werken of business coaches. Eigenlijk zijn alle banen waarbij het niet noodzakelijk is om altijd fysiek bij elkaar te zijn, uit te voeren als virtueel assistent.

De termen zoals virtual professional of virtual sidekick zie je ook steeds vaker voorbijkomen als iemand toch wat meer onderscheid wil aanbrengen in datgene wat hij of zij doet. Wat ons betreft is de functienaam niet zo relevant. En dus hebben wij besloten om onze baan een nieuwe naam te geven: de SAM Assistant. De Spa Blauw onder het mineraalwater, de Coca-Cola onder de cola.

En wat is dan de SAM Assistant?

Een SAM Assistant is er eentje die de weg van strategie naar realisatie kent. Wij werken op locatie of op afstand wanneer dat kan. Maar waar we het uitvoeren, is minder relevant. Wat wij een ondernemer opleveren is veel interessanter. Wij pakken de to-do list pro-actief op, brengen structuur aan met tech savvy oplossingen, zorgen ervoor dat de nodige projecten worden opgezet en uitgevoerd om de doelen van het bedrijf te realiseren. Daarmee zorgen we voor overzicht, waardoor de ondernemer beter in staat is prioriteiten te stellen en meer tijd over houdt om te werken aan zijn bedrijf in plaats van in zijn bedrijf.

Neem contact op

Dit levert een SAM Assistant jou op:

  • Tijd, door slimmer en efficiënter te werken
  • Structuur, overzicht in je to-do’s
  • Focus, op het uitzetten van de grote lijnen van je bedrijf
  • Geld, want jij verdient meer als je bezig bent met de juiste dingen
  • Plezier, omdat je weer bezig bent met de dingen die je energie geven

Bekijk onze succesverhalenSAM Assistants

Een SAM Assistant betekent het verschil tussen verlies en opbrengst in tijd, geld en plezier. Tussen chaos en focus. Tussen energielek en energieboost. Wij helpen ondernemers met een groeiend bedrijf om slimmer te werken, we nemen ondersteunend werk uit handen en bieden overzicht en structuur.

Zodat jij als ondernemer de focus weer terugkrijgt én blijft houden in welke fase jouw bedrijf zich ook bevindt.

Of je nu op zoek bent naar een tijdelijke assistent op locatie of een virtual assistant die jou structureel ondersteunt. Een assistent van SAM maakt voor jou het verschil. 

Stel jouw vraag

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.